Menu
0
Al meer dan 50 jaar een begrip
Klantvriendelijkheid staat bij ons op nr 1
Ruim en exclusief assortiment
Uitstekende service
10Jun2020
Schade aan uw koffer?

Schade aan uw koffer?

Door: Marion FaberReacties: 0

Schade aan uw bagage moet u direct op de luchthaven van aankomst melden bij de daarvoor bestemde balie of loket. Dit bevindt zich altijd vóór de uitgang. Vraag naar het PIR-formulier (Property Irregularity Report). Daarnaast moet u binnen zeven dagen vanaf de dag van ontvangst van uw beschadigde bagage een schriftelijke klacht indienen. De bagagesticker op uw ticket is het bewijs dat u de bagage ook heeft ingecheckt.

Schade aan uw koffer?
In de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappijen wordt voor schade of vermissing van bagage vaak verwezen naar de Verdragen Van Warschau of Montreal. Deze verdragen gelden alleen bij internationaal luchtvervoer tussen landen die aan het Verdrag deelnemen.

Naast de algemene voorwaarden is in de verdragen ook de aansprakelijkheid van de luchtvaartmaatschappij vastgelegd. Bovendien is er een minimumvergoeding per kilo bagage vastgesteld. Daarbij geldt een maximumaantal kilo’s. Met de waarde van de bagage wordt bij deze vergoeding geen rekening gehouden.

Weigert de luchtvaartmaatschappij de schade te vergoeden neem dan contact op met het Europees Centrum voor de Consument.

Stappenplan claimen schade aan koffer
Meld de beschadiging bij de balie en vraag om een schriftelijke bevestiging.
Neem, uiterlijk binnen zeven dagen, contact op met de luchtvaartmaatschappij, de reisorganisatie en/of uw verzekeringsmaatschappij.


Omschrijf de beschadiging zo precies mogelijk en sluit eventueel een foto bij. Vermeld datum en tijd waarop u de beschadiging heeft ontdekt. Bij vliegtuigmaatschappijen ook vluchtnummer en luchthaven van vertrek en aankomst melden. Verstuur uw brief aangetekend.

Tips
Check bagage op uw eigen naam in en bewaar de sticker tot u uw bagage onbeschadigd terug hebt.
Vervoer kwetsbare goederen alleen in uw handbagage.
Verzeker het vervoer van dure goederen apart. De luchtvaartmaatschappij is beperkt aansprakelijk voor beschadiging aan uw bagage en bepaalde goederen kunnen uitgesloten zijn.

Recente artikelen

Tags

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Registreren

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. btw:€0,00

  Verzendkosten berekenen

  Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.